63. Tyttöpoikia ja syntiä kirkossa

Ihmiskauppatiimimme eksyi pari kertaa ladyboy-baariin, vaikka se ei varsinaisesti kuulunut meidän toimialaamme. Vastaanotto oli aina yhtä riemullinen, ja meidät johdatettiin kulkueessa kädestä pitäen suoraan ovelta pöytään. Lavalla tanssi pitkiä, hoikkia poikia valkoisissa bikineissä ja paksuissa meikeissä, irtoripsissä ja pitkät tukat kauniisti kammattuina.

Osa oli käynyt läpi sukupuolenkorjausleikkauksen, osa ei, ja jälkimmäisestä kieli vessan seinässä oleva lappu, jossa muistutettiin, että teipit tuli heittää roskikseen eikä WC-pyttyyn. Teippiä käytettiin miehisten elinten piiloon teippaamiseen.

Monilla leidipojista ei ollut aikomustakaan vaihtaa sukupuoltaan naiseksi; he olivat identiteetiltään leidipoikia, eivät naisia eivätkä miehiä. He söivät hormoneja muuttuakseen naismaisemmiksi, laitattivat silikonirinnat ja antoivat plastiikkakirurgin rakentaa kasvonsa uudelleen, eikä harjaantumaton silmä olisi tiennyt heidän syntyneen pojiksi muutoin kuin kurkistamalla hameen alle. Olipa jokunen länsimaalainen mies mennyt erehdyksessä naimisiinkin leidipojan kanssa tietämättä, ettei rakas morsian ollut aivan sitä miltä vaatteet päällä näytti.

Nämä leidipojat olivat noin kaksikymppisiä, kauniita kuin kuvapatsaat ja hyvin ystävällisiä. He vilkuttelivat meille itsevarman viehkosti ja olivat kaikkea muuta kuin kainot, lapsenomaisesti tirskuvat thaitytöt. Viereeni baarissa istui kummallekin puolelle yksi komistus, ja aloin jututtaa heitä. He eivät olleet varmoja, olinko lesbo vai mikä, ja kun selvisi, että en ollut naisista kiinnostunut, tunnelma vapautui; olimme siis kaikki tyttöjä, jotka olivat kiinnostuneita pojista.

Peea piti kättä polvellani ja kertoi avoimesti elämästään. Vaikka hän oli syntynyt pojaksi, oli hän kokenut lapsesta asti olevansa tyttö, ja hän oli aikuistuttuaan käynyt läpi sukupuolenkorjausleikkauksen hormonihoitoineen ja silikonirintoineen. Ilman ennakkovaroitusta hän leväytti paitansa auki ja veti rintansa esiin luvaten, että saisin vapaasti koskea. Ei kiitos! Laitoin käteni äkkiä piiloon. Hän pyysi maksua vilauttamisesta. En maksanut; en itse asiassa ollut edes halunnut nähdä hänen rintojaan, sillä minulla oli itsellänikin kaksi sellaista.

Peea oli 24-vuotias tanssija, joka oli ennen baariin tuloaan työskennellyt Kiinassa kabareessa. Hän oli tullut kuukausi sitten Bangkokiin baariin, jossa hän ansaitsi 200 euroa kuussa tanssimalla seitsemänä iltana viikossa miehille. Työsopimukseen kuului, että hänen oli maattava kuukauden aikana vähintään kymmenen miehen kanssa. Hän sanoi pitävänsä tanssimisesta.

Peea asui muiden leidipoikien kanssa. Tämä yhteisö oli heidän perheensä. Hänellä oli hyvät välit myös biologiseen perheeseensä Pohjois-Thaimaassa, ja hän kävi heitä katsomassa aina kun sai vapaapäiviä eli kahtena päivänä kuukaudessa. Hän myönsi olevansa aivan erityisen onnekas sikäli, että hänellä oli hyvä, rakastava perhe, joka hyväksyi hänet sellaisena kuin hän oli.

Kaikilla eivät olleet asiat yhtä hyvin, ja monessa perheessä leidipoika oli ainoastaan rahasampo, jonka standardisukupuolista poikkeava ruumis elätti perheen ja suvun. Oli olemassa niitäkin tapauksia, joissa vanhemmat olivat päättäneet tehdä aivan tavallisesta pikkupojastaan tytön, koska viihdealalla kysyttyä tavaraa olevat leidipojat ansaitsivat monin verroin enemmän kuin keskiverto duunaripoika.

Kaikki eivät suhtautuneet meihin yhtä rakastettavasti kuin Peea ja hänen kaverinsa. Baarin ulkopuolella seisoi joukko leidipoikia, joilla oli zombin kuollut katse. Nuo synkät enkelit tuijottivat meitä silmät selällään hämähäkkiripsiensä takaa, kasvot valkoiseksi puuteroituina ja vahvassa meikissä ja huumeissa, ja näytti siltä kuin he olisivat halunneet lävistää meidät pitkillä, terävillä kynsillään. Jostain syystä he tuntuivat vihaavan meitä, vaikka me emme olleet tehneet heille mitään pahaa. Heidän sisällään rajun maskin alla oli tavoittamaton, rikkinäinen ihminen, joka on työnnetty syvälle piiloon.

Kävin sunnuntaisin Bangkokissa paikallisessa kirkossa. Pieni thaimaalaisista koostuva seurakunta kokoontui tavallisen asuintalon alakertaan rakennetussa kirkkosalissa. Jumalanpalvelus poikkesi koko lailla suomalaisesta luterilaisesta messusta muistuttaen enemmän vapaakirkollista tai helluntailaista kokousta maallikkosaarnaajineen ja todistuspuheenvuoroineen.

Jumalanpalveluksen päätteeksi istuttiin kirkon lattialle levitetyille matoille ja käytiin jokasunnuntaiselle yhteiselle aterialle, joka oli olennainen osa seurakunnan yhteen kokoontumista. Thaimaassa syöminen on kaiken A ja O, ja sitä harrastetaan aina, kaikkialla ja kaikkien kanssa. Yleensä kirkossa syötiin riisiä ja kalaa. Erään kerran sain eteeni kulhollisen rapeiksi paistettuja heinäsirkkoja, jotka pienen alkukangistelun jälkeen katosivat suuhuni.

Minulle selvisi jumalanpalveluksen ja sen jälkeisen kirkkoriisin aikana monia uusia asioita:

Evankelistan tehtäviin kuului evankelioinnin lisäksi muun muassa ilmanraikastinhajusteen suihkuttaminen kirkkosaliin jumalanpalveluksen aikana, sikäli kun seurakuntalaiset alkoivat haista liian pahalle. Kesken jumalanpalveluksen evankelista nousi nöyrästi kumarrellen seisomaan, hiipi 90 asteen kulmassa penkistä kirkkosalin seinustalle ja alkoi suihkuttaa. Kuului vain vaimea suhina, ja kirkko tuli hetkessä täyteen raikasta kukkaistuoksua.

Thaimaalaiset ovat hyvin herkkiä pahoille hajuille eivätkä kestä minkäänlaisia epämiellyttäviä tuoksuja. Monet kulkevat aina omat hajustetuubit mukana ja nuuhkivat niitä silloin, kun paikalla on liian monta ihmistä, jotka saattavat tuoksua jollekin muulle kuin ruusulle. Thaimaalaiset eivät myöskään tavatessaan halaa toisiaan siitä syystä, että toinen saattaisi haista pahalle, ja olisi aivan liian hirveää joutua lähelle toisen ihmisen kehon luontaista aromia.

Vaikka eiväthän thaimaalaiset haise. He käyvät suihkussa monta kertaa päivässä pitäen huolen siitä, ettei heidän kehonsa koskaan pääse levittämään minkäänlaista ei-toivottua tuoksua. Farangit ovat niitä jotka haisevat – rumat, lihavat ja pahanhajuiset farangit – mutta sitä thaimaalaiset eivät tietenkään koskaan sano ääneen. He vain hymyilevät farangeille kauniisti.

Kirkossa opin myös sen, että kun eteen tuodaan hyvin suomalaisen näköistä kahvipullaa, on osattava varautua siihen, että pullan sisältä saattaa löytyä nakki. Thaimaalaisiin nakkipulliin törmää kaikkialla. Kerran ostin nälissäni evääksi kaksi sokeroitua munkkia, joiden sisältä paljastui hillon sijaan prinssinakki ketsuppikastikkeella. Ja pääsinpä myös kerran maistamaan pullaa, jonka päälle oli levitetty vaniljakreemi ja sisälle kinkunpaloja. Thaimaalaiset makumieltymykset ovat kovin rikkaat ja monivivahteiset.

Olin elänyt Suomessa aikaa, jolloin tanssiminen oli joissakin Etelä-Pohjanmaan seurakunnissa syntiä. Sitä, että olin jättänyt kunniallisen työni opettajana ja ryhtynyt tanssijaksi, ei kaikissa piireissä katsottu hyvällä silmällä. Thaimaassa ei mikään ollut syntiä. Kun minua lähestyi Hua Hinissa pastorin vaimo, joka pyysi, voisinko ohjata seurakunnan joulujuhlaa varten tanssiesityksen naisille, suostuin oitis.

Niin sain oppilaikseni viisi iältään viidenkymmenen molemmin puolin olevaa hurmaavaa rouvaa, joista neljä ei ollut koskaan elämässään ottanut ainuttakaan tanssiaskelta. Yksi oli harrastanut aerobicia. Harjoittelimme tunnin viikossa parin kuukauden ajan yksinkertaista koreografiaa ja saimme aikaan Kristuksen Sotilaat -esityksen, jolla annoimme viime jouluyönä huahinilaiselle kirkkokansalle shokkihoitoa. Tuo esitys on tallennettu allaolevalle videolle.

 

Minut oli ajettu teini-iässä pois lapsuuteni seurakunnasta Etelä-Pohjanmaalla sopimattoman pukeutumisen vuoksi. Jalassani kun olivat tuolloin synnilliset, polvista auki revityt farkut. Silloin mieleeni ei olisi tullut edes villeimmissä kuvitelmissa nousta tanssimaan kirkon alttarille. Nyt tuona jouluyönä seurakunnan edessä jammaillessa mietin, millainen rovio olisi Etelä-Pohjanmaalla sytytetty tällaisen esityksen johdosta. Eipä niin, että sillä olisi ollut enää mitään väliä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Haluatko tietää, miten tarina jatkuu? Kirjoita alle sähköpostiosoitteesi, niin pysyt juonessa mukana.

Follow Hadassa on WordPress.com

Täällä on käyty

  • 62,573 kertaa
%d bloggers like this: