52. Neuvostovakoojat ja geisha

Silloin kun en keikkaillut, opetin tanssia. Vedin viikoittaisia tunteja tanssistudioissa eri puolilla Bangkokia. Isosisko Somin luotsaaman Studio Orangen ovet pysyivät minulta tiiviisti suljettuina, muualle olin vaihtelevasti tervetullut.

tanssitunti1

tanssitunti2

Tunneilleni ilmaantui toisinaan neuvostovakoojia. Nämä olivat entisen Neuvostoliiton alueelta tulevia tanssijattaria, jotka yrittivät kokeilla onneaan Thaimaan tankomarkkinoilla. He googlasivat minut netistä, ottivat yhteyttä ja tulivat tanssioppilaikseni tai pyysivät kahville urkkiakseen yksityiskohtia verkostoistani. He esiintyivät ystävinä mutta yrittivät sormet syyhyten kiilata reviirille ja vallata asiakaskuntani.

Eräs Tatiana tunki hotellikeikoilleni videoimaan esityksiäni ja jaellakseen vaivihkaa omia käyntikorttejaan potentiaalisille asiakkaille. Toinen Tania esitti ryhtyvänsä keikkaparikseni, mutta perimmäisenä tarkoituksena oli päästä käsiksi asiakkaisiini, työntää minut syrjään ja ottaa lavat haltuun.

Suhtauduin näihin tatjaanoihin ehkä turhan ystävällisesti, sillä he alensivat itämaisen vatsatanssin tasoa pornahtavilla esityksillään ja polkivat hintoja tanssien lähes ilmaiseksi. Yksikään heistä ei kuitenkaan onnistunut aikeissaan, ja he katosivat markkinoilta yhtä merkityksettöminä kuin olivat tulleet.

Myös thaimaalaisista tanssistudiosta tuli oppilaita vakoilemaan opetustani. Olin Bangkokin kokoisessa miljoonakaupungissa ilmeisen häiritsevä henkilö, kun tanssistudiot näkivät niin kovasti vaivaa seuratakseen tekemisiäni. Kun aloin mainostaa tuntejani nimikkeellä egyptiläinen vatsatanssi, ilmestyi sama lajinimike tuota pikaa muiden studioiden ohjelmaan, vaikka kyseiset opettajat eivät olleet koskaan edes hengittäneet Egyptiin päin. Kun vedin folklore-teemaisia kursseja, alkoivat muutkin studiot yhtäkkiä pitää egyptiläistä folklorea telttamekkoineen trendikkäänä. Mitä uutta teinkin, ottivat toiset studiot saman ohjelmaansa, aina käyttämiäni musiikkikappaleita myöten.

Jotkut Isosisko Somin thaimaalaisista oppilaista kävivät salaa tunneillani. Tiesin, ettei heillä ollut lupa hakea oppia minulta, ja he tiesivät sen myös. Isosisko Som kontrolloi tanssioppilaidensa tekemisiä kellon ympäri. He tuskin uskalsivat katsella öisin uniakaan muusta kuin Somista. Jonkin ajan kuluttua kapinalliset oppilaat katosivat salaperäisesti tunneiltani mitään ilmoittamatta. Joko Som oli saanut vihiä heidän harharetkistään kielletyn aidan tuolle puolelle, tai he pelkäsivät muuten vain petturuutensa paljastuvan.

Som omisti studionsa tanssioppilaat siinä määrin, että kun pyysin häneltä lupaa saada lainata paria tuttua oppilasta esiintymään kanssani hyväntekeväisyystapahtumaan vammaisten lasten hyväksi, ei lupaa herunut. Tanssioppilailta itseltään ei asiasta edes kysytty.

Kerran tunnilleni ilmestyi Thaimaassa asuva venäläissyntyinen seurapiirijulkkis, Miss Universum vuodelta viisi. Hän ei varmaan tiennyt, että olimme kohdanneet kerran aikaisemmin. Jokunen vuosi aiemmin olin esiintynyt arabalaisessa festivaalissa Somin tanssiryhmän kanssa, ja tumma kaunotar oli istunut yleisön joukossa toisten häikäisevien kaunotarten keskellä. Kun meidän esityksemme alkoi, käänsi hän tuolinsa selin ja istui koko esityksen ajan selkä meitä kohti kuin huutomerkki osoittamatta pienintäkään mielenkiintoa tai edes muodollista kohteliaisuutta. Muut pöydässä olevat naiset kannustivat meitä taputtaen, mutta universumin kauneinta eivät napatanssit kiinnostaneet, vaikka kaksi hänen ystävättäristään tuli esityksen jälkeen backstagelle kiittämään meitä hienosta showsta. (Illan kulusta lisää TÄÄLLÄ.)

Miss Uni

Nyt Miss Universum kävi piipahtamassa tanssitunnillani ollen yhtä kaunis ja viileä kuin edelliselläkin kerralla. Tunnin jälkeen hän käveli salista ulos kiittämättä, seisahtui hetkeksi käytävään antaen thaimaalaisen ihailijajoukon kerääntyä ympärilleen ja ottaa itsestään kuvia. Sitten hän poistui paikalta ystävättärensä saattelemana jättäen tanssitunnin maksamatta.

Ryhmäoppilaiden lisäksi sain ilokseni joitakin yksityisoppilaita. Eräs heistä oli japanilainen Maasa, joka saapui paikalle synkkäilmeisen miesseuralaisen kanssa. Maasa oli keski-ikää lähentelevä vahvasti meikattu, kalmanvalkeaksi puuteroitu nainen, joka riisuttuaan päällysvaatteensa paljasti alta mustan, läpinäkyvän vartaloverkon, jollaisia näkee strippibaareissa. Ihmettelin hiukan hänen asuvalintaansa tanssitunnille, mutta en sanonut mitään.

Miesseuralainen ei päästänyt häntä hetkeksikään silmistään, ei edes vessaan. Mies piti Maasaa tiukassa otteessaan, melkein kuin vankina. Kun aloitin tanssitunnin, kolkko vanginvartija hiihti kannoilla saliin kysymättä lupaa. Kun hän alkoi videoida tuntia, keskeytin hänen touhunsa huomauttaen, ettei tunteja saanut kuvata. Mies närkästyi huomautuksestani. Maasa alkoi pyydellä häneltä pelokkaana anteeksi minun puolestani, vaikka minun mielestäni mies itse oli anteeksipyynnön velkaa. Maasa ei hymyillyt koko tunnin aikana kertaakaan. Tunnin päätteeksi mies maksoi, ja he lähtivät pois, eivätkä tulleet toista kertaa.

Sain myös huohottavan australialaisen leidipoika-ahdistelijan, joka soitti minulle parikymmentä kertaa kärttäen yksityistunteja kotonani. Hän kertoi tarvitsevansa kahden minuutin rumputanssikoreografian tekemäänsä pornoelokuvaan ja vaati saada tulla tunnille elokuva-asussaan. Minulle oli sama, missä asussa oppilaat tulivat tunneille, kunhan heillä pysyivät housut jalassa. Pyysin leidipoikaa lopettamaan huohottamisen ja käyttäytyvän normaalisti. Sen jälkeen hän soitteli minulle enää harvakseltaan.

Näiden kaikkien mielenkiintoisten ihmisten lisäksi minulla oli myös aivan tavallisia, ihania tanssioppilaita, jotka kävivät uskollisesti tunneillani vuodesta toiseen ja pitivät huolen siitä, että en päässyt ripustamaan tanssitossuja naulaan, vaikka useasti mieli teki.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Täällä on käyty

  • 88,299 kertaa
%d bloggers like this: